* * * * *

utorak, 2. lipnja 2015.

THE VIBRATORS


THE VIBRATORS
Rock Garden, London 1976 

1. I Need A Slave
2. Jeannie Jeannie
3. Andy Warhol
4. Stiff Little Fingers


Ian 'Knox' Carnochan - gutar and vocals
Pat Collier - bass and vocals
John Ellis - gutar and vocals
John 'Eddie' Edwards - drums




LEGENDARNI LONDONSKI PUNK PIONIRI THE VIBRATORS PONOVO DOLAZE U ZAGREB PREDSTAVIT SVOJ NOVI ALBUM „PUNK MANIA – BACK TO THE ROOTS“
Legendarni londonski punk rock pioniri The Vibrators ponovo dolaze u zagrebački Vintage Industrial Bar gdje su prije dvije godine u rasprodanoj dvorani održali odličan koncert. Ovoga puta The Vibrators predstavljaju svoj novi album „Pure Punk – Back To The Roots“ koji je producirao originalni basist The Vibratorsa Pat Collier dok je na albumu sudjelovao i originalni gitarist U.K. Subsa Nicky Garett. Novi album je dobio odlične kritike i proglašen je za nastavak njihovog prvijenca, albuma „Pure Mania“ iz 1977. godine koji je klasik punk rocka uz albume grupa Ramones, The Clash, Sex Pistols, The Damned.... 
Da se prisjetimo; The Vibrators spadaju u prvu generaciju punk rock bandova te su zajedno sa Sex Pistols, Ramones, The Damned, The Clash, Siouxsie & The Banshees..... stvorili taj žanr. Njihova prva dva albuma „Pure Mania“ iz 1977. i „V2“ iz 1978. godine slove za klasike punk rock i new wave scene. Pjesma „Baby Baby“ i dan danas slovi za jedan od največih punk rock hitova, pjesmu „Troops Of Tomorrow“ su obradili The Exploited, zatim je tu cijeli niz grupa koji su obradili njihove pjeseme pa i GBH, Die Toten Hosen, REM,....pa i Psihomodo Pop („Yeah! Yeah! Yeah!“).  
Kao posebni gosti će na koncertu nastupiti novi bend legendarnog Saleta iz legendarnih KUD Idijota po imenu Saša 21 koji će ovom prilikom promovirati svoj album prvijenac „VD – i1“. Album je proglašen za jedan od Saletovih najzrelijih autorskih radova do sada prepoznatljivog guitar rock / punk '77 stila. Ručno numerirano izdanje limitirano je na 521 primjerak i izdano u koprodukciji s izdavačkom kućom Dirty Old Empire. 
Kao lokalna predgrupa će ovu punk rock feštu otvoriti prijatelji grupe The Vibrators te njihovi česti gosti, zagrebački Eksodus koji idući dan, u subotu 6. lipnja zajedno sa The Vibrators nastupaju na „To Be Punk“ festivalu u Novom Sadu. Za glazbu će se pobrinuti frontmen Eksodusa Tomi Phantasma koji će vrtit domaće i strane old school punk rock, new wave, ska..... hitove! 
Cijena ulaznice će iznositi 40 kn u pretprodaji i 50 kn na dan koncerta. Ulaznice će se moći kupiti u Dirty Old Shopu u Tratinskoj 18 i Vintage Industrial Baru.



Nema komentara: